Anasayfa » Hasta Kabulü

Hasta Kabulü

Bize Ulaşın
Contact Us

Hasta Kabulü

Akıllı Lazer Göz Merkezlerine nasıl başvurabilirim?Hasta Kabulu, Akıllı Lazer Göz Merkezi, Akademi Göz Merkezi, Nişantaşı Göz Merkezi

1. Bize ulaşın Asistan hemşirelerimize ulaşarak Hasta Kabulü için ilk adımı atın. Asistan Hemsirelerimiz aklınıza takılan tüm sorularınızı iletebilirsiniz. Asistan hemşirelerimize telefonla veya online olarak ulaşmak için:

  • 0850 340 26 66 nolu telefondan arayarak.
  • Whatsapp ile.
  • Web sayfamızdaki online iletişim uygulamasından.
  • e-mail ile ulaşarak, Hasta Kabulü işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

2. Ücretsiz tetkik randevusu için hemen bize başvurun
Akıllı Lazer Göz Merkezlerinde Lazer Göz Ameliyatına uygun olup olmadığınızı öğrenmenin tek yolu ücretsiz tetkik yaptırmaktır. Size en yakın anlaşmalı hastanemizi seçerek bizimle iletişime geçebilirsiniz.

3. Yazılı onay alın
Seçtiğiniz merkezimizden ücretsiz tetkik randevunuzu aldığınızda size randevu tarihini ve saatini içeren bir onay SMS’i göndereceğiz. Merkezimizin yerini içeren Hastaneye nasıl gideceğinize dair bir harita linkini mesaj içerisinde bulacaksınız.

4. Hasta Koordinatörlerimiz ile buluşma
Hastanelerimize geldiğinize önce kayıt olacak ve ilgili hasta koordinatörümüze yönlendirileceksiniz. Hasta koordinatörlerimize tetkikler öncesinde size detaylı bilgilendirme yapılacaktır. Özellikle okumanız için Lazer Göz Ameliyatları ile ilgili bilgi notu iletilecektir. Böylelikle Hasta Kabulü aşamanız tamamlanmış olacaktır.

Tetkikler ve Değerlendirme

5. Tetkik ve Ölçümler
Bir dizi oldukça karmaşık tanı testlerinden geçeceksiniz. Özellikle hasta koordinatörünüz herhangi bir inceleme yapılmadan önce bunların her birini ayrıntılı olarak açıklayacaktır. Bu göz testlerinin sonuçları, standart bir göz muayenesi sırasında alınan ölçümlerden çok daha ileri düzeydedir.

6. Lazer Göz Uzmanınız ile tanışma
Tetkikleriniz tamamlandığında Lazer Göz Uzmanı veya Uzman Optisyeniniz tetkiklerinizi gözden geçirecektir. Bunu takiben, sağlık ve yaşam tarzınız ile ilgili size bazı sorular soracak göz kırma sorunlarınızı dinleyecek ve kayda geçirecektir. Uzmanlarımız ile aklınıza takılan sorularınızı sorarak durumunuzu daha ayrıntılı olarak tartışabilirsiniz.

7. Tetkikler. Optik görme kabiliyetiniz vizyon testinizi alınacaktır. Sonrasında doğal görüş kabiliyetiniz ve her bir gözdeki mevcut reçeteniz belirlenecektir. Vizyon testleriniz tamamlandıktan sonra tüm yapılan tetkikler ile birlikte rapor Göz Doktorunuza iletilerek Lazer Göz Ameliyatı ile ilgili uygunluğunuz hakkında size bilgi verilecektir.

8. Lazer Göz Uzmanımız veya Optisyenimiz,
Göz cerrahınızdan gelen onay ile ameliyat için uygunluğunuzu belirleyecektir. Nihai karar her zaman Göz Cerrahınıza aittir. Ancak ameliyat için uygun görülmezseniz, bir dizi başka çözüm size sunulabilir. Tetkiklerin sonucunda Lazer Göz Ameliyatına uygunsanız, sizin için en etkili ve uygun tedaviyi öneriyor olacağız.

9. Lazer Göz Uzmanımızın veya Optisyenimizin ile detaylı bir görüşme yapma şansınız olacak.
Uzmanlarımız, uygun aday olduğunuzu onaylarsa, sizinle ayrıntılı bir görüşme yapacak ve bu sırada göz ameliyatıyla ilgili faydaları, olası riskleri ve sonuçları size detaylı olarak açıklayacaktır. Bu size tedavilerimiz hakkında bilinçli bir karar vermeniz için gereken fırsatı verecektir

Lazer Göz Ameliyatı Olmaya Karar Verdim

10. Lazer Göz Ameliyatı olmaya karar verdiğinizde Ameliyat Randevusu almanız gerekecektir. Ameliyat günü hastanelerimize geldiğinizde size önceden size bilgi verilen hususular ve diğer bilgilerin yer aldığı ayrıca Sağlık Bakanlığının kuralları çerçevesinde hazırlanmış olan onay belgeniz, okuyup imzalamanız için size verilecektir.

İmzalamanız için size verilen onan formlarının içerisinde, rıza belgeniz, göz ameliyatı ve görme düzeltme alternatifleriyle ilgili faydaları, potansiyel riskleri, sonuçların çeşitliliğini daha iyi anlamanızı sağlayacak bilgiler yer almaktadır. Ayrıca sormak isteyebileceğiniz başka soruları hazırlamanıza da yardımcı olacaktır. Lütfen ameliyattan önce yani göz cerrahınızla görüşmenizden önce bilgilendirilmiş onam belgenizi okuduğunuzdan emin olunuz.

Ameliyat Öncesi Ve Sonrası

11. Göz Cerrahımız ile Ameliyat öncesi Muayene.
Ameliyat öncesi gerekli teşhis testlerinin tamamlanmasının bir devamı olarak, Göz Cerrahınız Ameliyat öncesi son muayenenizi gerçekleştirecektir. Bu muayene sırasında Cerrahınız gözlerinizi son kez muayene edecektir. Ve size ameliyattan sonra nasıl bir görüşünüzün olacağını size gösterecektir. Daha sonra sizinle ameliyat için uygunluğunuz hakkında son bir görüşme yapacaktır. Cerrahınız tarafından ameliyata uygun bir aday olarak kabul edilirseniz, önerilen prosedürü, faydaları, potansiyel riskleri ve sonuçların yanı sıra önerilen prosedüre göre görme düzeltme alternatiflerini kendisi ile son bir kez daha tartışabilirisiniz. İlgili tüm konuları değerlendirdikten sonra, onayınıza istinaden Lazer Göz Ameliyat için hazırlanabilirsiniz.

12. Ameliyatınızı yapacak Cerrahi ekibiniz, kendinizi rahat hissetmenize yardımcı olmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaktır ve olabilecek endişelerinizi de gidereceklerinden emin olabilirsiniz. Ameliyattan önce, prosedürün her adımından sizi haberdar edecekler, böylece tam olarak sizi nelerin beklediğini biliyor olacaksınız.

Lazer Göz ameliyatlarında gözlerinizin her ikisi de aynı anda tedavi edilmektedir. Ameliyat göz başına yaklaşık beş ile on dakika sürebilmektedir. Ameliyat ekibimiz gözünüze lokal anestezi damlası damlatacağından ameliyat boyunca uyanık olmanıza rağmen, tedavi sırasında herhangi bir ağrı veya acı hissetmezsiniz.

13. Lazer Göz Ameliyatlarından sonra gözleriniz kapatılmaz. Ameliyat sonrasında bulanıkta olasa görmeye devam edeceksiniz. Özellikle ameliyat sonrasında evinize giderek 5-6 saat boyunca karanlık bir ortamda dinlenmeniz gerekecektir. Ameliyatınız bittiğinde Göz Cerrahınız hemen gözlerinizi son bir kez daha kontrol ederek sonuçları değerlendirecektir. Cerrahi bakım ekibinin bir üyesi sizi dinlenmeniz için özel bir dinlenme odasına alacaktır. Size ameliyat sonrası bakım talimatları ve göz damlaları verilecek ve ayrıca iyileşmenin ilk aşamalarında ne beklemeniz gerektiği söylenecektir. Bir sonraki gün bakım randevunuz planlanacak ve sonrasında evinize gitmenize izin verilecektir

Lazer Göz Ameliyatından 1 gün sonrası

14. Ertesi gün kontrol randevusu.
Özellikle ameliyat sonrası ilk kontrol randevularınıza katılmanız çok önemlidir. Ameliyat ekibimizin, gözlerinize beklendiği gibi iyileştiklerinden emin olmak için tam bir göz değerlendirmesi yapaması gerekmektedir.

15. Ameliyat Sonrası kontroller
Bilhassa Lazer Göz Ameliyatları sonrasında göz sağlığınızı korumaya devam etmeniz gerekmektedir. Her hastamızın Ameliyat sonrası gerekli bakımını kendi başına yapması ve ilaçlarını doğru şekilde kullanmakta sorumlu olduğunu belirtmek isteriz. Bir sonraki gün bakım sonrası randevunuzun ardından, klinik ekibimiz ileriki 1. ay ve 3. ay göz sağlığınızı kontrol edecekler ve ne yapmanız gerektiğini size söyleceklerdir.

16. Her yıl mutlaka göz muayenenizi yaptırın.
Göz muayenesi sadece görüşünüzü kontrol etmek için değil, aynı zamanda gözlerinizin genel sağlığını izlemek için de gereklidir. Periyodik Göz Muayenesi sırasında birçok sağlık durumu tespit edilebilir. Akıllı Lazer Göz Merkezlerimizde, hastalıklar için son teknoloji tarama da dahil olmak üzere her hastanın görsel sağlığının kapsamlı bir değerlendirmesini yapılmaktadır. Daha büyük bir sağlık sorunu haline gelmeden önce diyabetik retinopati, Glokom ve Makula Dejenerasyonu tetkiklerinizi mutlaka yaptırın. Özellikle bu tür hastalıkların teşhisi geciktiği takdirde ciddi görme kaybına yol açabilecek durumlar yaratması mümkündür.

Faydalı Linkler: Doktorlarımız Hakkında.Teknolojimiz Hakkında. VIP Hasta Hizmetlerimiz. Akıllı Lazer Göz Merkezleri Nerede? Lazer Göz Ameliyatları Hakkında.